Pagini

marți, august 11

MĂNĂSTIREA DINTR-UN LEMN

Un loc de vis!



Pentru mai multe imagini, aici.

Bucuriile sufleteşti pe care le poţi trăi aici sunt greu de descris. Nici nu-mi propun dar dacă veţi avea prilejul, zăboviţi cel puţin o zi şi o noapte sub acoperişul acestui minunat lăcaş!

L-am revăzut după mulţi ani. Deşi s-au făcut câteva modificări, parcă nimic nu s-a schimbat! Măicuţele te întâmpină cu aceeaşi dragoste, cu aceeaşi privire modestă şi totuşi caldă.

Ceea ce am constatat că este diferit de acum aproape 20 de ani este dat de faptul că acum, deşi eram într-o zi de marţi, erau foarte mulţi vizitatori.

Mănăstirea adăposteşte şi păstrează cu multă grijă diferite obiecte istorice, de cult şi de artă.

Cel mai de preţ dintre acestea este ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI care este păstrată cu multă veneraţie în biserica de piatră.


De asemenea, multe alte icoane pe lemn de o mare valoare spirituală şi culturală sunt păstrate cu multă evlavie de măicuţele (monahiile) ce se nevoiesc aici.
Muzeul Mănăstirii oferă posibilitatea celor ce-i trec pragul să admire BIBLIA DE LA BUCUREŞTI(1688) sau BIBLIA DE LA BLAJ (1795) de o valoare inestibală pentru cultura poporului român. Cultura Bisericii, învăţătura Bisericii a constituit temelia culturii româneşti. (Încă o dovadă la ceea ce am consemnat aici).

Maica stareţă mi-a împărtăşit cu mare bucurie faptul că au început zidirea unei biserici mai încăpătoare pentru monahii şi pentru toţi cei care tot mai des trec pragul Mănăstirii. Am şi văzut temelia ei. Mai este mult de muncă dar cu ajutorul lui Dumnezeu şi al tututror acelora care pot da o mână de ajutor, se va înălţa o frumoasă biserică de unde se vor auzi, în întrega vale a Frânceşti-ului, slujbele înălţătoare ce se vor ţine aiCI.
Mănăstirea Dintr-un Lemn, incontestabil, este o mărturie istorică şi de artă ce face parte integrantă din tezaurul cultural al poporului nostru.
Şi aşa cum ne îndemnă Preacuviosul Părinte Arhimandrit Chesarie Gheorghescu: "Veniţi cu toţii să ne închinăm acestui Altar, să-l preţuimşi, prin ofranda noastră, să-l păstrăm pentru generaţiile viitoare, aşa cum au făcut-o, în veac, şi străbunii noştri."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.