Intr-adevar. Se pare ca Dumnezeu a auzit rugaciunea mediatorilor.
(De fapt, daca e sa fim corecţi, Mediator = Mijlocitor iar Mijlocitor potrivit invataturii crestine este chiar Iisus Hristos. )
Prin acest demers, cred ca societatea romaneasca are in sfarsit sanse de vindecare. Daca nici prin astfel de metode nu vom reusi sa producem o schimbare in societatea romaneasca, nu stiu ce ne mai poate salva.
(De fapt, daca e sa fim corecţi, Mediator = Mijlocitor iar Mijlocitor potrivit invataturii crestine este chiar Iisus Hristos. )
Prin acest demers, cred ca societatea romaneasca are in sfarsit sanse de vindecare. Daca nici prin astfel de metode nu vom reusi sa producem o schimbare in societatea romaneasca, nu stiu ce ne mai poate salva.
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) declanseaza campania de promovare si incurajare a medierii ca mijloc alternativ de solutionare a litigiilor dintre cetateni, campanie denumita “Judecatorii sustin medierea”.
UNJR saluta modificarile aduse prin Legea nr. 370/2009 reglementarilor privind medierea. Astfel, noile dispozitii ale art. 6 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea statutului de mediator prevad acum ca fiind obligatorie informarea partilor de catre organele judiciare – politisti, procurori, judecatori – cu privire la posibilitatea si avantajele folosirii procedurii medierii, precum si indrumarea lor in a recurge la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor. Aceasta dispozitie va intra in vigoare incepand cu 3 martie 2010, pana atunci aceasta procedura de informare a partilor fiind doar facultativa.
Intrucat pana in prezent nu a existat o modalitate de informare pe scara larga a cetetenilor cu privire la institutia medierii si a mediatorului, UNJR declanseaza campania “Judecatorii sustin medierea”.
Scopul acesteia este de a incuraja cetatenii sa apeleze cu incredere la mediatori mai inainte de a sesiza organele judiciare dar si dupa investirea acestora, in vederea solutionarii conflictelor intr-un mod avantajos pentru toate partile implicate in acestea si cu economisirea timpului, sumelor de bani si energiei presupuse de un proces clasic.
3 comentarii:
[...] A auzit Dumnezeu rugaciunea mediatorilor – UNJR: Judecatorii sustin medierea [...]
CUM POTI DEVENI MEDIATOR?
@Elena, potrivit Legii 192/2006 cu modificarile ulterioare:
ART. 7
Poate fi mediator persoana care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) ...modificat... vezi mai jos.
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei
infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) ... ...modificat... vezi mai jos.
g) a fost autorizata ca mediator, în conditiile prezentei legi.
3. La articolul 7, partea introductivă şi literele c) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„Art. 7 - Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii sau a unui program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;”
Continutul legii il poti gasi aici: http://medierea.wordpress.com/legislatiemediere/
Te asteptam si pe http://mediere.forumvalue.com/forum.htm pentru a afla mai multe si a intra in dezbatere cu alti mediatori.
Toate cele bune.
Trimiteți un comentariu
Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.