"Dumnezeu ne-a înzestrat cu o libertate absolută, încât mântuirea este rodul unei îndreptări şi înaintări libere spre Ziditorul nostru. Libertatea interioară este în inima noastră, este tezaurul adâncimii inimii. Ea nu poate fi sechestrată, nu poate fi capturată, nu poate fi desfiinţată. Libertatea exterioară a Creştinilor a fost, este şi probabil va fi tot timpul în primejdie. Vrăjmaşii libertăţii noastre exterioare sânt relaţiile sociale seculare, sistemele politice, instanţele guvernamentale, instanţele sociale şi uneori instanţele juridice laice. Cei ce vor să ne mărginească libertatea sânt liberi s’o facă, iar noi sântem liberi să ne împotrivim."
(Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă)
De multe ori am fost intrebata ce cred despre aceste acte electronice (ca absolvent de teologie) si mi-a fost greu sa raspund. Pe de o parte, pentru ca se asteptau la un anumit raspuns din partea mea. Pe de alta parte, fiecare percepe in felul sau libertatea.
Pentru mine, libertatea interioara este cea mai importanta si nici un cip de pe lumea aceasta nu mi-o poate ingradi, chiar afectandu-mi libertatea mea exterioara, cetateneasca.
Cred ca tine de fiecare dintre noi, dupa modul cum percem libertatea. Pentru unii, astfel de intruziuni sunt greu de suportat, pentru altii sunt indiferente, in masura in care fiecare simte ca-i este sau nu afectata libertatea pe care o percepe, pe care o intelege.
Important este ca tocmai in frumusetea acestei libertati ce o clamam, sa intelegem dreptul fiecaruia de a se raporta la astfel de intruziuni in felul sau, fara sa blamam sau sa preamarim pe cineva.
Puteti gasi unele raspunsuri la intrebarile ce va framanta privind libertatea individuala si in aceasta carte.
Puteti gasi unele raspunsuri la intrebarile ce va framanta privind libertatea individuala si in aceasta carte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Puteți solicita informații sau vă puteți programa pentru o primă ședință de informare.
În cel mai scurt timp posibil vă vom răspunde.
În acest sens, vă rugăm să ne furnizați următoarele date:
1. Nume, prenume
2. Telefon – pentru a fi contactat in vederea programării
3. Tip de litigiu/ conflict
4. În ce parte a zilei puteți fi programat/ă.